Bouw legt zich neer bij hardnekkig hoge faalkosten

Bouw legt zich neer bij hardnekkig hoge faalkosten: “Onbegrijpelijk”
Na gedaan onderzoek benoemt ABN AMRO de bijna geaccepteerde inefficiëntie in de bouwsector, leidend tot hoge faalkosten (miljarden euro's). Waar is de bereidheid om daarop in te grijpen en de inefficiëntie uit het systeem te halen? Het is ontzettend jammer dat het vernieuwend vermogen in de bouw erg achterblijft, terwijl er een aantoonbare behoefte is om hier stappen te zetten. Men lijkt “ziende blind en horende doof” en niet bereid tot verandering. Maar het moet toch echt anders!


Een nieuwe start

Bij een nieuwe start hoort een nieuw elan. Dus gelijk maar even goed van start gaan, want een goed begin is het halve werk nietwaar? Wat maakt nou dat ik met Vergnes Support ben begonnen? Om dat uit te leggen maak ik u deelgenoot van de rode draad van mijn werkervaringen.

Ik ben zo'n 25 jaar schade-expert geweest. Ik onderzocht als onafhankelijk expert voornamelijk bouwkundige schades en rapporteerde deze aan verzekeraars. Een prachtige missie immers, gedupeerden van een grote calamiteit bijstaan en begeleiden naar een oplossing is een dankbare taak.